top of page

Chronische pijn

Bij Relotus krijg je een aanpak op maat om te leren omgaan met chronische pijn vanuit het biopsychosociaal model. Een traject kan bestaan uit een combinatie van onderstaande mogelijkheden.

Intakegesprek

Bij de start van jouw persoonlijk traject vindt er een eerste gesprek plaats. In dit gesprek breng ik jouw zorgen, klachten, sociale omgeving, ... in kaart aan de hand van het PSCEBSM-model voor biopsychosociale pijnanalyse. Ook jouw persoonlijke doelen en verwachtingen bij deze begeleiding komen aan bod. 

​

Aan het einde van deze sessie kan ik ook nog vragen om enkele vragenlijsten in te vullen, die bij objectieve en meetbare informatie geven bij jouw moeilijkheden. Deze vragenlijsten kunnen doorheen het traject meerdere malen afgenomen worden.

Individuele sessies

De Relotusvisie kan je helemaal terugvinden in de individuele sessies. In eerste opzicht krijg je de kans om te ventileren. Dit is voor mij de fase om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over hoe jij op dat moment voelt en waarop je vastloopt. Evengoed zaken die goed lopen worden besproken. 

​

Nadien gaan we in een wederkerig gesprek op zoek naar de tools die jou kunnen helpen om dit verder aan te pakken.

(Re)Lot(us)genotencontact

Ook in deze aangeboden groepssessie is de Relotusvisie aanwezig. Het voornaamste doel bij deze groepssessie is om erkenning en begrip te vinden bij andere chronische pijnpatiënten, iets dat we in onze omgeving misschien niet altijd vinden. Nadien is er ook weer ruimte voor onder meer pijneducatie, maar laat ik me ook leiden door de onderwerpen die door de groep worden aangereikt. Deze kan dan in een volgende groepssessie worden aangepakt. 

​

Het is de bedoeling om één maal in de maand samen te komen om onze ervaringen te delen.

Yoga

Chronische pijnpatiënten worden geactiveerd om te bewegen om met hun pijn te leren omgaan. Vaak hebben patiënten een bewegingsangst gecreëerd, die maakt dat ze gestopt zijn met sporten of beweging in het algemeen omwille van de pijn. Bij Relotus bieden we laagdrempelige yoga in de vorm van Hatha/Yin en stoelyoga. Uiteraard zijn ook mensen zonder chronische pijn en met interesse in yoga welkom. 

​

Meer informatie vind je op de agandapagina.

Mindfulness

Mindfulness kan helpen om de vicieuze cirkel waarin we belanden te doorbreken. Vaak bestaat een vicieuze cirkel uit automatische negatieve gedachten, die een negatief gevoel uitlokken die onze pijn weer gaan uitlokken en deze pijn lokt dan weer gedachten en gevoelens uit. Door mindfulness in je leven stap voor stap te integreren leer je bewust te zijn van jouw gedachten, emoties en gevoelens. Je hierbij kiezen om het langdurige traject van 10-weken aan te gaan, waarbij we stilstaan bij onze ademinghaling, onze geestestoestanden, oordelen, ... 

​

Er is ook de mogelijkheid tot het volgen van aparte workshops waarbij één bepaald thema zoals ademhaling, oordelen, ... aan bod komen.

Meer informatie over het waar, wanneer en hoe vind je terug bij Agenda.

Agenda
Ontwerp zonder titel (11)_edited.jpg
Chronische Pijn: Projecten
bottom of page